Logo
Tuli vain mieleeni
Ajatuksia

Ajatuksia

Enemmän rockia

Musiikkikappale, eri instrumenttien julki tuoma yksittäisten nuottien kokonaisuus; ihastuttaa tai vihastuttaa, on kylmä tai kuuma, mutta harvoin, jos koskaan, haalean mitäänsanomaton. Yksinkertaista vai monimutkaista, vastaus kysymykseen riippuu varmaan henkilöstä. Kuulija ja soittaja voivat kokea hyvin eri tavoin.

Operatiivinen liiketoiminta, tuo yksittäisten ihmisten toteuttama tehtävien kokonaisuus. Ihastuttaa vai vihastuttaa, ja vastaukset ovat varmasti erilaisia. Toiminnan toteuttaja ja kohde kokevat hyvin todennäköisesti eri tavoin.

Muusikoilla on käsikirjoitus, nuotit harkitussa järjestyksessä. Harjoituksissa niiden toimivuutta verrataan muiden instrumenttien harkittuihin nuotteihin. Jos lopputulos ei ole toivottava, käsikirjoitusta muutetaan. Soittaja päästetään yleisön eteen vasta siinä vaiheessa, kun voidaan olla varmoja siitä, että hän osaa hommansa.

Liiketoiminnalla on suunnitelma; visio, strategia, toimintakäsikirja ja työohjeet. Jaska tietää tarkalleen, mitä Reiska tulee tekemään, kun hänen osuutensa loppuu; Minni tietää, että jos hän tippuu tahdista, niin tukea saa heti Miitulta ja jälleen mennään siten kuin oli suunniteltukin. Kukin tietää, mitä tehdä, jos johonkin instrumenttiin tulee vika. Ketään ei laiteta tekemään työtään asiakkaan eteen ennen kuin voidaan olla varmoja, että homma on hallussa.

Hetkinen…

Muusikot elävät yleisön suosiosta ja heidän tavoitteensa on saada yleisö tanssimaan ja hymyilemään. Liiketoiminnan toteuttajat haluavat kaikin keinoin saada asiakkaansa hymyilemään – ja välillä tanssimaankin.

HETKINEN…

Pitäisiköhän meidän lopettaa hetkeksi strategiapalaverit, työt ylipäätään, ja lähteä konserttiin oppimaan muusikoilta prosessisuunnittelua ja asiakaspalvelua?

Kun 60-luvun hippeily ja 80-luvun sex ja drugs ovat mennyttä aikaa, niin jäljelle jääneessä rock’n’rollissa voisi olla liiketoiminnan suunnittelussa paljon opittavaa. Jos vähän tarkemmin pohtisi sitä, että miltä prosessin osat kuulostaa keskenään ja tietääkö sen toteuttajat, mitä toinen on tehnyt, tekee ja tulee tekemään. Tietävätkö kaikki, millaiseen loppusointuun tämän kaiken pitäisi päätyä? Ja fanitetaan asiakkaita siten, että tavoitteena on hymy.

Menen ostamaan Provinssi 2017 –lipun.

Leave A Comment