Logo
Tuli vain mieleeni
Ajatuksia

Ajatuksia

Tässä on erottuva otsikko

Näin Esa Saarisen ja tunnistin hänet. Vaimoni sanoi, että vastaan tuli myös pari muuta julkisuuden kasvoa, vaan heitä en kyllä huomannut. Michael Monroen tunnistin seuraavana päivänä.

Kun Rovio nousi tunnetuksi pelialan toimijaksi, oli heidän pääkonttorinsa samassa Keilarannan osoitteessa kuin omakin työpaikka. Milloin olin samassa hississä gorillaksi pukeutuneen koodarin kanssa ja milloin väistelin valomiekkoja. Pohdin erinäisiä kertoja, että tuolla firmalla täytyy olla aika merkittävä euromäärä markkinointi- ja leikkikalubudjetissa. Erottautumisestahan kysymys oli ja nopeasti oranssi huppari ja linnut tulivat tunnetuksi ja arvostetuksi brändiksi.


Helsingin yliopiston miesten wc:ssä oli ainakin 15 vuotta sitten lukematon määrä seinäkirjoituksia – ehkä on vieläkin. Vain muutama erottuva helmi jäi mieleen muiden painuessa unholaan; ”Some come here to sit and wonder, I came here to shit and thunder!”

Positiivinen massasta erottuminen on selviämistä. Jos menisin töihin Pulp Fiction -elokuvan Gimp-asussa, niin epäilemättä erottuisin, mutta henkisen selviämisen kanssa saattaisi olla tekemistä. Jos menen töihin tummassa puvussa, niin… no, en ole yksin.

Miten erottua, mutta erottua siten, ettei se käänny itseään vastaan, on elintärkeä kysymys yrityksille ja suuremmassa määrin myös yksilöille. Minulla ei ole tähän vastausta; kunhan vain pohdiskelen kiinteällä tavalla kasvumahdollisuuksiin ja menestymiseen liittyvää asiaa.

Leave A Comment