Logo
Tuli vain mieleeni
Ajatuksia

Ajatuksia

Turvallista elämää

Ihminen hakee turvaa ja Maslowin tarvehierarkiassakin se on toiseksi alimmainen pyramidin osa heti perustarpeiden (ruoka, juoma, uni) jälkeen. Turvallisuus näkyy ja tuntuu. Autojen varusteina on ABS:n ohella A-VTEC, ABD, ABL, ACC, ACE, ADR, CATS, CST, CWAB… Vain ”Human Idiotism Reduction Safety Integration” (HIRSI) puuttuu. Kotia valvotaan kameroilla ja kun mennään nukkumaan, niin kytketään ulkokuoren valvonta päälle.

Varmuuden vuoksi otetaan kuitenkin kaikelle vakuutukset, jotka seuraavat ihmistä kohdusta hautaan. Vakuutus auttaa, jos murran käden, polkupyörä varastetaan tai ajan toisen auton perään. Matkalle otetaan vakuutus – itselle ja tavaroille. Riippumatta siitä, kuolenko kohtuun vai vanhuuteen, niin vakuutus lohduttaa omaisia. Elämämme on varautumista ”pahan päivän varalle” ja vakuuttelemme itsellemme monin eri perustein, miksi on viisasta maksaa satoja euroja kuukaudessa.

Voisin ajatella, että muutamia lisätarpeita vakuutusmarkkinoilla kuitenkin olisi:
– Mainevakuutus. Lauantaisen aamuyön nerokkaalta tuntunut sosiaalisen median päivitys saattaa osoittautua aika vaikeasti korjattavaksi virheeksi. Vakuutuksesta mediatoimisto tekee mainepuhdistuksen.
– Känniostovakuutus. Nousuhumalassa tehty ostos on usein elämän paras ostopäätös, seuraavaan aamuun saakka. Mikäli palautuksen kanssa tulee ongelmia, vakuutus auttaa.
– Osakesijoitusvakuutus. Syytönhän minä sille olen, jos yrityksen kurssi sukeltaa!
– Uhkapelivakuutus. Rinnakkainen edelliselle. Vakuutuksen suuruus määräytyy voittojen suhteessa ja häviössä saan rahat takaisin.
– Paskatyöntekijävakuutus. Ihmisten palkkaaminen on arpapeliä eikä koskaan voi olla sataprosenttisen varma siitä, että onko tämä suhde helmi vai helvetti.
– Paskatyöpaikkavakuutus. Rinnakkainen edelliselle, mutta työntekijän kannalta.
– Vakuutus virheellisen opiskelupaikan varalle. Jos jossain vaiheessa osoittautuu, että vietin elämästäni useita vuosia opiskellen jotain ihan turhanpäiväistä, niin voisinko saada jostain vakuutuksesta rahojani takaisin?
– Vakuutus huonon puolison varalle…vakuutus huonojen naapurien varalle…yöllä haukkuvan koiran tai puuta naputtavan tikan varalle…

Voisiko yhtenä vakuutuksena olla vakuutus vakuutuksiin kulutettujen eurojen varalle? Perunkirjoituksessa laskettaisiin, paljonko olen syytänyt rahaa vakuutuksiin ja paljonko olen saanut sieltä takaisin. Erotus maksettaisiin perikunnalle. Ei tarvittaisi henkivakuutuksia.

Leave A Comment