Logo
Tuli vain mieleeni
Ajatuksia

Ajatuksia

Vastuullista sijoittelua

Tiedän päivän keskeiset pörssi-indeksit, seuraan muutamien osakkeiden kurssivaihteluita ja tunnen lait osakeyhtiöistä ja arvopaperimarkkinoista, joten olen kai sitten piensijoittamisen penkkiurheilija. Periaatteessa koko sijoitustoimintahan on hyvin yksinkertaista, kunhan vain yritys tekee lakisääteisen velvollisuutensa eli tuottaa taloudellista voittoa (osakeyhtiölaki 5 §) ja sijoittajalla on kärsivällisyyttä voittojen kotouttamisessa (sijoittamisen psykologinen luonne).

Pikkupoikana minua opetettiin, että sana ”sijoittaminen” tarkoittaa jotain sellaista, jonka kanssa täytyy olla kärsivällinen ja tehdä tarvittaessa työtäkin. Ahkera koulunkäynti, esimerkiksi, on hyvää sijoitustoimintaa, sillä mitä ahkerammin käyt koulua, sitä enemmän siitä sinulle on kaiken todennäköisyyden mukaan tulevaisuudessa hyötyä. Sijoittaminen vaikkapa musiikkiin tarkoittaa vastaavasti sitä, että mitä enemmän annat itsestäsi musiikille, sitä enemmän saat: jos aiot päästä huipulle, niin kaikki täytyy laittaa likoon, mutta jo pienemmälläkin ajankäytöllä opit aika paljon. Saattaa käydä niin, että musiikki innostaa koulua enemmän ja silloin ollaan päätösten edessä, joiden myötä toisen potentiaaliarvo painottuu. Lukiossa huomasin, että kaiken energian panostaminen matematiikan kokeisiin aiheutti hankaluuksia ruotsin kanssa. Piti opetella tasapainoilemaan – niin kuin elämässä on myöhemminkin täytynyt tehdä – aikataulut, intressit ja tulevaisuuden haaveet huomioiden.

Voittoa tehdessään myös yritykset joutuvat tasapainoilemaan. Yritykset pyörittävät toimintaansa kassansa avulla ja mitä paremmassa kunnossa se on, niin sitä vähemmän täytyy lainaa ottaa. Ja mitä paremmalta tase näyttää loppuvuodesta, niin sitä halvempaa lainan ottaminen on. Kun lukemat näyttävät hyvältä, niin kurssi voi hyvin ja se tuottaa voittoa omistajille, mikä on toiminnan lakisääteinen tavoite. Yksinkertaista.

Kun halutaan saada tulokset nopeasti ja ilman vilppiä näyttämään paremmilta, on selvää, että henkilöstökuuluihin kohdistuvat toimet houkuttavat, koska ihmisistä saatavat kustannussäästöt ovat helppoa ja nopeaa matematiikkaa. Viimeisten vuosien aikana yritykset ovatkin ilmoittaneet erilaisista ja eri suuruisista yt-toimista. Mutta mitä kertoo yrityksen syvimmistä arvoista se, sijoitetaanko siellä ihmisiä vai sijoitetaanko siellä ihmisiin?

On helppo tietenkin sanoa, että kun talous on kunnossa, niin edellytykset toiminnan kasvamiselle ovat olemassa. Kyllä toki, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että aineellinen tulos syntyy aineettomista asioista! Toiminnan ja tuloksen saa aina aikaan ihminen, jolla on tietty määrä organisaatiotaitoa ja -uskollisuutta, joka näkyy vastuullisena ja rakentavana osallistumisena yrityksen toimintaan. Se näkyy myös aitona haluna tuoda yritys myönteisesti esille myös ulkopuolisille tahoille. Tärkeää on huomata, että tämä taito ja uskollisuus on kaksipuolista. Uskollisuus näkyy siinä, että työntekijä on valmis suojelemaan ja puolustamaan yritystä myös hankalina hetkinä ja pysymään sitoutuneena vaikeissakin tilanteissa. Toimiiko yritys samoin työntekijää kohtaan? Tämä on kuin parisuhde: jos kerran pettää toisen luottamuksen, on sen uudelleen rakentaminen mahdollista, joskin hyvin vaikeaa, ja kipeät arvet saattavat jäädä vaikuttamaan luottamukseen, sitoutumiseen ja motivaatioon.

Maltti on valttia, sijoittelussakin.

Leave A Comment